Zwangerschapspilates

Bewegen tijdens de zwangerschap

Denk je over een cursus of begeleiding om verantwoord te bewegen tijdens je zwangerschap? Wil jij je op een actieve manier voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna? Wil je lekker fit zijn en blijven tijdens je zwangerschap? Doe mee met onze les voor zwangeren!

Josée schreef een artikel over pilates, klik op de link om het artikel te lezen. artikel zwangerenportaal

Na de zwangerschap kom je weer lekker snel in shape met post partum Pilates, hierbij train je naar een optimaal herstel van je core spieren en bekkenbodem. Er start regelmatig een reeks van 6 lessen specifiek gericht op dit herstel na je zwangerschap!

Zwangerschapspilates in Vlaardingen

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in je lichaam. Pilates is een mooie manier om je lichaam hierbij in balans te houden. Op een leuke manier train je de stabiliserende spieren rond het bekkengebied en houd je je lijf soepel en sterk. In dit filmpje kun je zien hoe Josée dit met een zwangere dame doet! 

Tegelijkertijd werk je met de Pilates methode aan een goede houding en voorkom je bekkenpijn, rugklachten en bekkenbodemklachten. De pilatesoefeningen zijn veilig om te doen in elk trimester. Tevens bieden we jullie iedere 6-8 weken een workshop Samen bevallen aan. Voor deze workshop kun je je los aanmelden. Met onze zwangerschapslessen bereid je je fysiek en mentaal optimaal voor!

Ervaringen

Karin: “Met Zwangerschapspilates heb ik me actief en bewust voorbereid op de bevalling”

Bianca: "Minder pijn dankzij Zwangerschapspilates"

Deelnemen

We kiezen voor kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Je kunt al deelnemen vanaf 12 weken zwangerschap en doorgaan zolang dat goed voelt. De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.45 – 21.00 uur. Vanwege de grote belangstelling starten we op dit moment een nieuwe les op vrijdagochtend. Deze is geschikt voor zwangeren en vrouwen die onlangs zijn bevallen (pre en post partum). Meld je aan als je hiervoor interesse hebt!

Gelukkig mogen we weer fysiek bij elkaar komen en zijn we terug in de zaal in Kade40 in Vlaardingen. In de schoolvakanties is er geen les.

Kosten en aanmelden

De kosten voor de wekelijkse les zijn 52 euro per maand (€13,00 per les), bij 4 lessen per maand. Op het maandabonnement geldt een halve maand opzegtermijn.  

De docent is oefentherapeut Cesar en aangesloten bij het ZwangerFit netwerk, veel zorgverzekeraars vergoeden de zwangerschapslessen uit de aanvullende verzekering.

Wil je je een keer meedoen? Een proefles kost 10 euro. Neem contact op met Josée van der Kooij, ZwangerFit docent en Pilatesdocent. 


 

 

Change happens through movement and movement heals

Joseph Pilates