Bent u een zorgprofessional en wilt u meer weten over Statiek?

Graag biedt Statiek een aanvulling op een behandeltraject bij een zorgprofessional. Of biedt het een mogelijkheid aan om mensen na een behandeltraject te laten bewegen. Het doel is om ervoor te zorgen dat de cliënt door middel van de groepslessen Pilates en Cesar, eventueel in combinatie met het behandeltraject, comfortabel/plezierig en op een goede manier kan bewegen.
Graag werkt Statiek dan ook samen met de zorgprofessional.

De kunst van bewegen in de groepslessen is voor Josée mensen begeleiden naar comfortabel bewegen. Het bewegen met je hoofd begrijpen en met je lichaam voelen en beheersen. Met kennis en kunde van je eigen bewegen kun je je statiek verbeteren.

Pilates

Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam. STOTT pilates brengt de kennis van de bewegingswetenschappen samen met de authentieke pilates principes.
De STOTT methode respecteert de anatomische stand van de wervelkolom. De oefeningen worden zoveel mogelijk uitgevoerd vanuit de natuurlijke curves (normale lumbale/ cervicale lordose en thoracale kyfose) van de wervelkolom. 
In de pilateslessen is er veel aandacht voor het verbeteren van de basisstabilisatie van rug en bekken. Dit betekent dat iedere oefening begint vanuit een houding waarbij de intrinsieke stabiliserende spieren (m. Transversus abdominis, m. Multididus en bekkenbodem musculatuur) alert zijn. 
Een goed adempatroon is hierbij van belang.

Verder zijn de oefeningen te differentiëren op individu. 
Ook zoek je naar een pijnvrije, comfortabele beginstand en manier van trainen.
Het verbeterd de natuurlijke anatomische stand van je lichaam en verbeterd de stabiliteit van het bekken en de romp. Daar de gewrichtsbelasting laag is (onbelast) is het zeer geschikt bij bv knieartrose. 

Cesarobics

De groepslessen Cesarobics worden gegeven op basis van de bewegingsleer Cesar. Het doel is het houding- en bewegingspatroon in het dagelijks leven te verbeteren.
Dit in combinatie met plezier in bewegen in een groep en op muziek.

Binnen de groepslessen ligt de nadruk op het bewust bewegen en op een prettige manier de voorwaarden (mobiliteit, spierkracht, ontspanning) voor comfortabel, pijnvrij bewegen te optimaliseren.

Neem contact op met Josée van der Kooij voor  meer informatie.

 

Change happens through movement and movement heals

Joseph Pilates