Workshop Samen bevallen

WE KOMEN WEER FYSIEK BIJ ELKAAR!

Een interactieve avond samen met je partner. Met deze les van 1,5 tot 2 uur bereiden jullie je fysiek en mentaal voor op de bevalling. De les heeft als doel jullie te informeren over hoe een bevallling (in het algemeen) verloopt en geeft uitleg over de rol en beleving van de partner tijdens de bevalling. In het praktische deel gaan we aan de slag met ademhalingstechnieken, massage bij weeënpijn en houdingen om de weeën op te vangen. Middels mindfulness oefening krijg je tools hoe je de bevallingspijn kunt verminderen. 

Wat is eigenlijk de rol en beleving van de partner tijdens de bevalling? Tijdens deze praktische partnerles oefen je samen met de partner en krijgen zij diverse handvatten om te ondersteunen tijdens de bevalling. Samen met rust en vertrouwen de bevalling tegemoet! 

Ook ontspanningsoefeningen en mindfullnes oefeningen specifiek om pijn bij de weeën te kunnen opvangen, komen aan bod. Dit alles onder deskundige begeleiding van verloskundige Tabitha Kabboord en ZwangerFit docent Josée van der Kooij. 

Eerstvolgende voorlopige datum groepsworkshop is, eind maart 2024 van 19.45 tot 21.30uur.

Kosten; 60,00 euro per stel in de groepsles, nu ook privé te boeken voor €145,00 per koppel. Als je meedoet aan de zwangerschapspilateslessen van Statiek krijg je €10,00 korting. Vragen en inschrijven; stuur je mail naar info@statiek.nl

Ervaring Marijke & William 

“Door de workshop heb ik nu het vertrouwen dat ik tijdens de bevalling mindful genoeg kan blijven, en dat mijn partner me daarbij kan helpen”

Marijke en William deden samen mee aan de Workshop Samen Bevallen. Marijke was ten tijden van de workshop 30 weken zwanger: “Het was mijn derde zwangerschap, dus ik wist best nog wel een hoop van de vorige zwangerschappen. Maar toch vond ik het heel fijn om weer alle informatie weer eens helder voorgeschoteld te krijgen. Ook voor mijn man was het prettig om het geheugen opgefrist te hebben.

We hebben allebei veel ‘Ohja-momentjes’ gehad. Ik vind het fijn voor hem dat hij nu handvatten heeft om mij te helpen. Hij kan mij nu door de bevalling heen coachen. Door mij bijvoorbeeld te herinneren om bij adem te blijven. En niet te veel te focussen op de pijn. Of door zoiets te zeggen als: “Ik zie dat je het moeilijk hebt, zal ik even ….”

Ook heb ik nieuwe dingen geleerd. Bijvoorbeeld hoe het werkt met de hormonen tijdens de bevalling, hoe dat op elkaar en op je lijf inwerkt. En nog even de anatomie hoe dat precies zit. Ik was ook al eerder bij de Mindfulness training van Tabitha geweest en het was fijn om ook deze oefeningen nog een keer of op een andere manier te doen. Ik heb geleerd wat je kunt doen om de aandacht bij de pijn weg te nemen en te focussen op iets anders.

In de oefening met de ijsblokjes merkte ik bijvoorbeeld dat ik met rustige muziek de pijn echt minder ervaarde. Ik was van tevoren sceptisch over deze oefening, maar nu gaat een playlist met door mij uitgezochte muziek zeker mee de bevalling in. Daar had ik bij mijn vorige bevallingen totaal niet aan gedacht.

De opbouw van de workshop was prima. Eerst een stuk theorie van Josée. En daarna kon Tabitha kon mooi aanvullen met mindfulness. Ook hebben we ervaringen uitgewisseld in de groep. En was er voldoende ruimte om vragen te stellen. Er waren genoeg mogelijkheden tot interactie, en de zaal was niet te vol.

Je merkt dat Josée en Tabitha heel veel ervaring hebben. Ze kunnen over zwangerschap en bevallen heel fijn en laagdrempelig vertellen. Ze zijn heel makkelijk en open over hoe het gaat en winden er geen doekjes om. Dat vond ik heel prettig.

Ik ben twee keer eerder natuurlijk bevallen en de laatste keer thuis. Ik zou het fijn vinden als deze bevalling ook thuis kan plaatsvinden, maar dan hopelijk wat minder snel. De vorige keer raakte ik soms een beetje in paniek, zo snel ging de ontsluiting. Ik heb er nu vertrouwen in dat ik mindful genoeg ben om me erdoorheen te slepen, en dat mijn partner me daarbij kan helpen.”

Bewust zwanger

Als aanvulling op de lessen zwangerschapspilates en de partnerles werken we samen met verloskundige Tabitha Kabboord. Kijk voor mindfulnesstraining op ouders-in-balans

 

Change happens through movement and movement heals

Joseph Pilates